Våre fornøyde kunder

”Flå kommune har i flere år hatt svært høyt sykefravær i en av sine enheter (15-18 %). En rekke tiltak har blitt gjennomført uten resultat. Samtidig scorer medarbeiderne høyt på trivselsfaktoren ved denne arbeidsplassen. Høsten 2013 startet en konkret satsing. Det ble gjennomført samtaler med hver enkelt medarbeider om hva den enkelte mente og tenkte om det høye sykefraværet. Samtidig introduserte vi vår samarbeidspartner BestSolution et antall samlinger med de ansatte. Dette var noe helt nytt! BestSolution sin praktiske tilnærming gjorde inntrykk på de ansatte. Sykefraværsprosenten gikk raskt nedover. Et halvt år senere var det totale fraværet kommet ned i 5,4%. Dette er et svært godt resultat. Fokuset og verktøyet har gjort oss optimistiske med tanke på fortsettelsen.” Britt H. Thalerud

Personalsjef, Flå kommune

”Hurra! Vi har klart å redusere sykefraværet i Nes kommune! I enkelte avdelinger er sykefraværet redusert fra 11-12 % til 7-8 %. Noen avdelinger har 0 % sykefravær! Hittil i år ligger vi på 4,2 % totalt. Vi har samarbeidet med BestSolution, og har hatt fokus på hvordan vi håndterer stress/konflikter, hvordan dette setter seg i kroppen og gjør utslag i stressrelaterte sykdommer. Hvordan håndterer hver og en av oss dette, hvordan påvirker det kollegaer og arbeidsmiljø! Vi har lært metoder som gir oss et «verktøy» til å håndtere situasjoner vi kommer i. Veiledningen har foregått både i grupper og for enkeltmennesker. Vi ser at mindre grupper eller enkeltpersoner gir de beste resultatene. Vi gleder oss til å lære mer, bruke verktøyet slik at de ansatte får en god arbeidshverdag! Glade, friske fornøyde arbeidstakere gir oss godt miljø og lavt sykefravær.

Aud Helen Solberg

Kommunalsjef , Nes kommune

”Det er helt utrolig når man forstår hva følelser gjør med kroppen. Mange er flinke til å stenge ”ute” følelser. Ikke så rart kanskje, for som barn lærer man jo at man ikke skal gråte når man detter og skrubber seg litt på kneet. I løpet av livet møter vi på mange vonde og ubehagelig opplevelser. Det er ganske vanlig å stenge disse følelsene ute, for der og da føles det som den enkleste veien ut av situasjonen. Det vi ikke tenker på er at alle disse følelsene som ikke blir bearbeidet setter sine spor i kroppen. De lagrer seg som våre egne erfaringer. Vi prater helst ikke om dem for å verne oss selv, og vi tenker heller ikke over hva dette kan gjøre med oss på lengre sikt. Vi har det vondt der og da, men det tåler vi jo…! Vi er så lite bevisst på dette at vi ikke tenker tanken på at dette har noe å si når vi senere i livet kanskje møter på utfordringer med helsa. Ved å ha løpende fokus på følelser, vil man lære seg å se/takle situasjoner bedre. Det er vanskelig å takle situasjoner godt når man sitter midt oppe i følelsen, for da styrer den det meste… BS får tydelig fram hvordan det psykiske henger sammen med det fysiske.”

Marianne B. Grøthe

Personalsjef , Hemsedal kommune

Privatpersoner

”BestSolution har lært meg at mine følelser forplanter seg fysisk i kroppen. Jeg har leddgikt og kan nå selv lettere skjønne hva problemet/årsaken er når jeg kjenner hvilke ledd jeg har vondt i. Jeg tenker da etter hva som har skjedd den siste tiden i livet mitt. BestSolution har lært meg at jeg ved å gå inn i, kjenne på og godta følelsene jeg har i forhold til et problem,- kan få smerten til å slippe taket og forsvinne. Dette har gitt meg mye større selvinnsikt og et mye bedre liv! Jeg har lært meg noe om hvordan mine handlings- og reaksjonsmønstre gir seg utslag i hvordan jeg har det. Så lenge jeg er bevisst på dette, kan jeg selv endre mine mønstre og dermed hvordan jeg har det! Jeg kan anbefale BestSolution på det varmeste. De har noe som ingen andre tilbyr!”

Tone Auestad

Kristiansand

”BestSolution har utviklet en praktisk og effektiv metode for som kan brukes til selvutvikling. Man oppnår større klarhet rundt mønstrene en har opparbeidet seg i livet. Som resultat kan man med større frihet klare å ta valg som fører til stressreduksjon, smerter og forbedring av egen livskvalitet og livsglede. Jeg anbefaler alle som har behov for å utvikle seg selv til å melde seg på et BestSolution- kurs. Her er det masse praksis og inspirasjon som virkelig bidrar til å skape indre endring.”

Lise Wessel Tallis

Harahorn, Hemsedal

”Eg har blir eit mykje meir rolig og harmonisk menneske. Korleis eg veit det? På grunn av dette: «Du er da blitt så ordentlig og saklig du mamma, etter du begynte med de BestSlution-greiene, at eg kjenner deg nesten ikke igjen!» Sitat frå ei som har kjent meg i 14 år. I tillegg klarar eg å fokusere på smerter og vonde følelser på ein måte som gjer at dei slepper taket, utan at eg må ta ei pille. Eg klarer å ta tak i livet mitt og gjere grep slik at eg får det livet eg eigentleg ynskjer meg. Problem på jobben blir takla på ein rolig og imøtekommande måte. Eg klarar å møte elevane mine på ein tålmodig og venleg måte.”

Unni Bjørke

Hemsedal

”Jeg har brukt metoden… og den funker. Ser mer positivt på ting som jeg tidligere har følt negative. Greit å ta velværeøvelsen etter at man har lagt seg. Da blir jeg roligere, og sovner fortere. Sover hele natta faktisk.”

Sigrid Flaget

Hemsedal

”Jag var ganska förvirrad och långt nere när jag kom på kurs I BestSolution. Tyckte nog det mesta var hopplöst och jag jobbade med att hålla uppe en fasad … Le och vara glad, men var ledsen i mig..

Klart jag har bra och dåliga dagar som hos alla andra, men känner mig nu mer trygg och stabil. Nu känner jag mig lugn, och inte ett dugg stressad… Det är lite märkligt egentligen, men mår oförskämt bra. Ja.. jag mår gott, känner mig vuxen för en gångs skull och inte så vilsen… Så ja! Har inte mycket å klaga på. Gick förresten i bikini i badhuset och var helt avslappnad med det. Tänkte på det i efterhand.. Deeeet var olikt mig… Det var efter att jag tog de sista känslorna… Vet inte, men det måste bara ha med det att göra!”

Jenny Nykvist

Årdal

Ønsker du et bedre arbeidsmiljø?

Send oss en melding, så tar vi kontakt med deg for å høre hva vi kan hjelpe deg med.